Home Contact
Home Blog O poveste despre rădăcini, mediu și pace

O poveste despre rădăcini, mediu și pace


De multe ori spunem ”daca florile ar putea vorbi...”. Cumva ele ne vorbesc prin ce fac, doar sa fim atenți sa le ascultam povestea și sa invațam din ea. Cine mi-a urmarit postarile poate a observat ca iubesc viața plantelor și invaț din creșterea lor.

Am adus-o in casa plina de flori prin iarna. Avea flori albe, mari, stralucitoare. Au cazut la un moment dat, dar, din timp in timp, aparea cate o floare, progresiv mai mica. De la o vreme niciuna. Frunze minuscule au aparut timide la sol, dar nici ele nu mai aveau putere sa creasca. Au inceput sa se ingalbeneasca inainte de a ajunge la maturitate.

 

 

Pe masura ce radacinile creșteau, greu și ascuns intr-un mediu restrans - ghiveciul- intreaga planta suferea. Inițial nu am vrut sa o mut, temandu-ma ca ar putea muri fiind smulsa din radacini și mutata de unde era.

Zilele trecute mi-am spus ca daca nu ii maresc spațiul de creștere, e damnata oricum pieirii.Frunza dupa frunza. Am scos radacinile, pastrand acel pamant esențial care o ținea in viața și am mutat-o intr-un ghiveci mai mare. Am adaugat pamant. Am rupt frunzele veștejite. Acum a inverzit, frunzele se inalța spre soare.

Oare nu e la fel și cu noi? Oare nu avem și noi nevoie sa ne smulgem din radacini din mediul care ne strange? Oare efectul de a sta intr-o cutie mica, doar din teama schimbarii, nu e la fel?

Macar noi avem libertatea sa schimbam mediul cand vedem ca ne strange. Daca suntem atenți, daca vedem și daca infruntam frica schimbarii.

Frica pe care floarea nu o are. Ea doar crește odata ce mediul ii e prielnic.

Este Crinul Pacii, iar pacea e radacina.

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email