Home Contact
Home Blog Femeia așa cum o văd. Femeia creator

Femeia așa cum o văd. Femeia creator


De ce simt sa scriu acest articol despre femeie la ceas de seara? Se apropie 8 Martie și femeia apare progresiv mai mult in discursul public. Discurs intre extreme.

Intr-o lume in care feminismul inseamna competiție, iar misoginii infunda internetul cu bancuri de prost gust, vad femeia altfel. Femeia e creație pentru mine. Femeia e primavara și nu numai ca metafora. Femeia este cea care renaște, zi de zi, ca dupa o iarna grea sa readuca forța in creația ei, oricare ar fi aceasta: copii, munca, orice. Femeia e forța, cand ea alege sa iși vada forța sau cand, ca o felina incolțita, iși arata colții. Dar nu numai atunci... Femeia e forța prin feminitate și candoare. Femeia e intuiție și daruire. Femeia, inainte de toate, e mama și, cu copii sau nu, spiritul ei maternal- protector e acolo. Spiritul ei creator s-a nascut tocmai din pacatul Evei, daca pot spune așa.

Nu este un discurs feminist. Femeia și barbatul sunt parteneri, nu competitori

Nu e un discurs feminist. Dimpotriva. Femeia și barbatul nu sunt in competiție in opinia mea. Ei sunt parteneri de drum. Femeia e omul viziunilor aduse de intuiția de mama, divina aproape.

Femeia e creator grijuliu, cu simț estetic și grija maternala. Aceasta nu inseamna, in opinia mea, ca doar femeia are grija de copii. Doar spuneam ca ei doi- femeie - barbat sunt parteneri. Ci doar spun ca in femeie exista un extra simț in a avea grija de alții.Femeia e frumosul

Da, femeia reprezinta frumosul. Și nu ma refer doar la forme languroase, intre lumini și umbre, ispita și dor. Femeia știe sa creeze din nimic frumosul. Sa aduca atingere in mediul ei, oricare ar fi acesta, astfel incat sa aduca un strop de culoare și veselie ,chiar și intre griuri.

De fapt, asta e frumusețea femeii. E curcurbeu, tonuri și nuanțe. E o paleta complexa intre alb și negru. E o simfonie ce provoaca portativul. E un cocktail cu tot felul de arome.

Femeia e creator

Femeia e creator. Femeia e mama, doar. E cea care aduce pe lume și educa generații ce vin. E cea care sculpteaza caractere. Cumva, simt ca e nevoie ca femeia sa se simta minunat cu cine e ca urmatoarea ei opera de arta sa fie desavarșita.

Nu doar ca mama. Femeia e creator in jobul ei, in business -ul ei, in fiecare lucru mic facut. In garderoba, in amenajarea casei. Iar daca ești misogin și o trimiți la cratița, nicio provocare. Femeia e creator chiar și in bucatarie.

Femeia e intuiție.Femeia are un extra simț și vede dincolo de vazut. Femeia simte dincolo de cuvinte, fapte și acte. Femeia aude foșnetul frunzei inainte ca aceasta sa se miște. Vede rasaritul inainte de prima raza. Simte mișcarea inainte de primul pas.Femeia e forța

Femeia e forța. E forța de a fi rabdatoare pana atinge obiectivul. E forța de a fi calda, feminina și iertatoare cand alta cale nu exista. De a planifica, ghida, implementa cu finețe tot ceea ce forța dura a barbatului nu poate. Așa se completeaza inca o data.

E forța leoaicei cand cuibul e atacat.

Femeia e forța empatiei.

Forța bunatații și a sensibilitații.

Forța feminitații.

Sursa foto: pixabay.com

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email