Home Contact
Home Blog Despre șansă și răspunsul vieții

Despre șansă și răspunsul vieții


... Mă întreaba mai devreme Facebook ce gândesc. 


O întâmplare de seara trecută la Endless Summer Networking Party  mă  provoacă să mă gândesc la șansele pe care noi ni le dăm, la viață ca răspuns a ceea ce suntem. Nu ce proiectăm, nici ce gândim noi că suntem.

 

Ce s-a întâmplat?🤷‍♀️

Seara trecută trebuia să particip la eventul de networking, dar chiar pe când eram pe picior de plecare au apărut niște chestii de făcut urgent și rapid. Ca la mine. 🙃

Am sărit efectiv în haine, fără strategii vestimentare și joc de imagine.  Totul pe fugă. Important era să ajung. 


Când m-am așezat la masă,  una dintre doamnele din organizare mi-a cerut cartea de vizită pentru o tombolă cu premii, la final.  Evident că nu aveam. 🙈 Totuși am strigat: "Stai, eu particip și câștig!"😁 Era în glumă.


Am rupt o foaie din caietul pe care îl port cu mine și, ca un făcut, eu care iubesc stilourile, nu aveam nici măcar un creion rupt în geantă. Am dat din coate, iar Cătălina Duțu mi-a împrumutat un pix. Am scris pe bucățica ruptă aiurea numele, adresa de mail și am completat "cu autograf" . M-am și semnat. Așa, în glumă. :)

 

 


Surpriza a fost la final. :) 

Când Crina Diculescu  a ajuns la primul premiu în ordine inversă, Diana Mereu a tras "lozul câștigător".

Corina Danu , chiar în stânga mea, spune tot în glumă: ești tu. Și da era numele meu. Diana, uluită rostește "... și scrie cu autograf..."🤷‍♀️

Am primit și autograful.😁 Aceasta pentru că premiul meu este cartea Dianei Mereu - e în imagine.

 

 

Viața ne răspunde


Cum văd eu de la o vreme fraza "viața ne răspunde"?   Lucrurile ni se întâmplă după cum suntem. Viața își dorește de la noi să fim acolo, să ne vedem de ea și să o petrecem cu tot ce ne oferă, șansă sau pierdere. 


Vine șansa? 


O prinzi, fără tone de ruminații ..  Dar ... dacă nu e bine, dacă pierd? ... dar... eu nu am nu știu ce. Sau, poate, îți spui că ai mai mult ca alții. Dar ăla e mai prost.  Sau, dimpotrivă, e mai deștept. 

 NU contează! mă trezesc eu  de o vreme. 


Important e să fii acolo, să participi. 


Vine pierderea? 

Stai cu ea, chiar dacă  vine cu toată Arca și potopul de emoții. E parte din jocul vieții. Joc pe care să continui să îl joci pentru că nu se știe când îți bate șansa la poartă din nou. Oricum ești acolo să îi dai binețe. Și, poate, împăcat fiind, întorcând spatele pierderii, aceasta, jenată, te vizitează mai rar. 


De unde aceste gânduri?

 Eram bine cu mine. Treabă multă, dar și bucurii. Voiam să ies la petrecere, între oameni, chiar dacă era muncă. De fapt, pentru mine, sora lui Daniil Sihastrul, e ideal. Chiar face o treabă bună Crina cu Dynamic Networking, acum după o vreme de restricții. 

Nu m-am dus la networking să închei șpe mii de contracte. Dacă e să se întâmple, se întâmplă oricum. Eram acolo pentru oameni și să fiu bine cu mine. 

Nu m-am atașat nici de câștigul tombolei. Eram bine cu mine și am glumit asupra câștigului, dar am făcut tot ce am putut să particip. 


Și viața m-a luat în serios. 

 

 

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email