Home Contact
Home Blog Despre echilibru

Despre echilibru


Publicat pe 27 Iul 2022

Echilibru...
A fost cuvântul care mi- a apărut în mod repetat azi în gând.


Vorbim mult despre echilibru. Da, e un cuvânt inspirat, aș zice. Bun de folosit în cărți și citate motivaționale adeseori.
În viață e diferit. Vorbim despre echilibru și văd, repetat în ultima vreme, balanțe cu talere de greutăți diferite. Cea cu care dăm, cea cu care primim. Cea cu care merităm, cea pentru ce alții merită. Cea cu care apreciem, alta cu care judecăm. Cea cu care cerem,  alta cu care pretindem. Și în același timp, vorbim despre echilibru și corect. Dar oare este echilibru când un taler dezavantajează altul?
Apoi se mai vorbește despre echilibru în viață. E mișto să vorbești despre echilibru când avansezi pe o autostradă asfaltată, însorită și înconjurată de flori.
Adevăratul echilibru îl vezi la un om când e pus să meargă pe o sârmă în aer, între nori și fulgere și totuși avansează. Încet, dar pas cu pas, înaintează indiferent ce. Păstrând talerele la un nivel.
Azi am realizat că eu sunt în echilibru.
Pot să merg pe sârmă distanțe lungi.

Merită efortul? 

Cu siguranță.  Când voi depăși sârma și ajunge la autostrada însorită voi avea inerția să păstrez talerele în echilibru în același mers. Inainte. 

 

Mulțumesc Pexels.com pentru imagine. 

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email