Home Contact

Povestea pe care mi-am spus-o, mi-a schimbat viața. Povestea pe care am spus-o altora a creat relații. Povestea pe care am scris-o, mi-a schimbat cariera. 

Am scris un articol amplu pe Trans-formare.ro, Storytelling - expunerea poveștii -  pentru leadership transformațional

Aici e doar un fragment, aceasta pentru că textul reprezintă părerea mea despre storytelling. 

Echilibru...
A fost cuvântul care mi- a apărut în mod repetat azi în gând.

Conduceam prin București. Am zărit-o la o oarecare distanță pe trecerea de pietoni.  Mă tot apropiam. O observ mai bine. Slăbuță, tunsă scurt și desculță. Flutura sandalele în mâini, parcă gesticulând într-o conversație imaginară. Bretelele salopetei, căzute sau lăsate de pe umăr, pendulau pe lângă ea.  Era nici tânără, tânără, nici în floarea vârstei, cum spun celor de anii mei. Sau, poate, nici nu îmi mai dădeam seama. Atunci am remarcat fața plânsă. Mergea pe mijlocul străzii și două mașini au depășit-o, trecând pe lângă ea. Ea continua să meargă pe mijlocul străzii. 

... Mă întreaba mai devreme Facebook ce gândesc. 


O întâmplare de seara trecută la Endless Summer Networking Party  mă  provoacă să mă gândesc la șansele pe care noi ni le dăm, la viață ca răspuns a ceea ce suntem. Nu ce proiectăm, nici ce gândim noi că suntem.

 

Și acum ce? Dar, de ce? Și eu cine sunt? Și încotro mă îndrept? 

Când întrebările acestea se repetă și au un răspuns surd, mă îndrept oriunde mi-arată drumul, momentul. Călătoria în locuri noi, singură, pentru mine e cea mai profundă și activă formă de cunoaștere și autocunoaștere.

Așa a fost și ultima ieșire la Veneția. O excursie singură în afară, o călătorie înapoi acasă.  

A fi sau a nu fi prietenie? Asta e întrebarea. Cuvântul m-a boxat prin derizoriul la care s-a ajuns când îl folosim în social media, prietenia pe bune m-a alinat și mi-a restabilit repere. Zilele acestea am tot avut ”ședințe” observând repere de ”prietenie” pe bune și un cuvânt folosit precum hârtia igienică. Adică bun de pus la c…oș.

Aboneaza-te la newsletter

Te rugam sa ne spui numele tau
Te rugam sa ne lasi adresa de email